HOTELL EPOKE (Italiensk Design)

Prosjekt introduksjon 




Detter er prosjekt 6 som handler om innredning av rom i forskjellige stilepoker for en holet. Det er 10 personer som har kjøpt et gammelt slott i Alpene i Frankrike. Hele slottet skal omgjøres til et spesielt og vakkert hotell. Hotellet har tre etasjer og vi blir enige om navnet «Epoken». Det er 6 rom i hver etasje. I begge ender av gangen ligger de runde rom. Her skal de være en spisesal og et bibliotek i hver etasje. 18 av rommene skal innredes fra 10 forskjellige stilepoker. Vi står fritt å velge stilen rommet skal innredes i. 
Alle får det samme type rom med samme størrelse og plassering av vinduer og dører. Oppgaven er å innrede rommene i det stil epoken du velger og i det tids periode står i tillegg med stilen. Stil epoken som jeg har brukt er Italiensk Design fra 1950- 1970.


 Oo:- Materialer:
Som er brukt i rommet er forskjellige typer av tre, plast, metal og tekstil. Gule er dekt med lys går teppe over hele rommet. Veggene er malt i lys blå som har NCS kode S 2010-B30G. En av de veggene er dekkes i tapet hvis det finnes noen tapet leverandør for Italiensk design ellers det skal males i det samme farge som andre vegger og skal henges et stort Italiensk maleri.

Oo:- Produktvalg:
Alle produkter som Møbler, lamper osv. er fra 1stdibs som er et online antikt møbel leverandør. De leverer møbler internasjonalt. Mest av de produktene som jeg brukt i rommet er fra Osvaldo Borsani som er en Italiensk kjent designer. Lampene er lagt av Achille & Pier Giacomo Castiglioni Arco. Det bare en hvit være i rommet som er et lite kjøleskap og den er fra Siemens. 

Det som jeg mest holdet meg til for dette oppgave var stilen og tids periode. Gammelt stilen og nye teknikker og regler skulle settes sammen på en bra og funksjonell måte. Rommet skulle se ut så vakkert at kunder får lyst til kommer igjen.

Det er ikke bare et produkt i rommet som er fokuspunkt for det er et nytt hotell med elder interiør i hvert rom. Helle romme for seg sel har en helhet som blir fokuspunkt.


Oo;- Belysnings typer:
Belysning i rommet er litt variert som er almen lys, stemning lys, arbeids/ lese lys og informasjons lys på noen steder i rommet. Det er alt designer og antikk lys som er brukt fra denne stil og periode. 


Italiensk Design (1950-1970)
LEKENDE LETT 

Italiensk design er raffinert, elegant og kultivert. Alt fra skreddersydde dresser til sportsbiler og møbler er preget av håndverket, kunsten og ikke minst La Dolce vita!
Italia har eksistert som samlet i kun 15 år. Det rike Nord- Italia står fremdeles i sterk kontrast til det fattigere sør, et skille som blir enda tydeligere i tiden etter andre verdenskrig. Industrialiseringen stort sett manuelt hos mindre, ofte familiebaserte firmaer. Håndverkstradisjoner er viktig. Likevel er innovasjons- lysten stor, og mange tar risikoen og omstiller seg til nye materialer og ny materialer og ny estetikk. De fordomsfrie og lekne nyskapningen fører til internasjonal suksess for italiensk design. Mens formgivningen forbrukere, er italiensk design preget av humor, improvisasjon og kunst. 


CARLO MOLLINO 
"ALT ER LOV, SÅ LENGE DET ER FANTASTISK"
...o...O...o...O...o...O...o...



Kommentarer

Populære innlegg